Studenten geneeskunde spelen integriteitsspel Mores

geplaatst op 5 september 2021

Studenten geneeskunde spelen integriteitsspel Mores

Het Platform Diversiteit & Inclusie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht was dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het startprogramma voor de vijftig eerstejaarsstudenten van de faculteit Geneeskunde. Voor de invulling van de workshop ‘Cultuur op de Universiteit’ werd ons gevraagd een bijzondere spelversie van het digitale integriteitsspel Mores te verzorgen.

Op de vraag hoe de spelsessies verliepen, liet opdrachtgever ons weten dat ze van de trainers had gehoord: “dat de discussies soms wat vurig waren, maar dan op een goede manier. Mores heeft dus geholpen om studenten na te laten denken over gevoelige onderwerpen en in gesprek te gaan met elkaar over mogelijke oplossingen. Erg waardevol wat mij betreft!“

Later dit jaar zullen ook de tweedejaars studenten Geneeskunde en studenten Biomedische wetenschappen een versie van Mores met elkaar spelen, om zo een integere cultuur op het UMC te versterken. Ben je benieuwd of het integriteitsspel Mores ook voor jouw universiteit of hogeschool geschikt is, neem dan contact met ons op.